3 tips om persoonlijker te worden op social media

 In Blogs

Zo word jij persoonlijker op social media

Social media heet niet voor niets social. Jezelf laten zien zoals je echt bent, jouw persoonlijkheid showen en ervoor zorgen dat jouw doelgroep jou op die manier leert kennen.

Dat klinkt allemaal best heavy en spannend, dat weet ik. Toen ik met mijn personal branding startte, vond ik het echt doodeng. Wie zit er nu op mij te wachten? Wat moet mijn familie en vrienden wel niet van me denken? Vinden zij het niet dom dat ik dit soort dingen doe? Is dit daadwerkelijk wel nuttig voor mijn volgers en weten zij dit allemaal niet al? Allemaal overtuigingen die misschien wel ergens op gebaseerd zijn, maar helemaal niet nodig zijn.

Zo kreeg ik zelf alleen maar leuke reacties van mensen om me heen. Dat ze vrolijk werden van mijn enthousiasme en dat ik dingen vertelde waar zij zelf nooit bij stil hadden gestaan. Maar ook dat ze mij veel beter leerden kennen en daarom meteen aan mij dachten toen ze mijn diensten nodig hadden. Dat is natuurlijk super tof om te horen! En daar kun jij ook mee beginnen.

denise branding fotografie

Ik heb 3 tips voor je die een vliegende start geven aan het persoonlijker worden op social media.

✨Laat je gezicht zien!

Je hebt vast een prachtig logo, maar het is nu eenmaal bewezen dat een story icoontje met een gezicht beter werkt dan een met een logo. Kies daarom een mooie foto van jezelf als profielfoto.

✨Praat in enkelvoud

Zo vaak zie ik dit nog anders, en het is zo zonde. Want grote kans dat je daardoor een connectie misloopt. Ga eens bij jezelf na hoevaak je samen met iemand anders stories op instagram bekijkt. Nagenoeg nooit, denk ik. Wanneer je in je stories je volgers met ‘je’ aanspreekt, in plaats van ‘jullie’, voelen zij zich veel sneller aangesproken en zullen eerder actie ondernemen.

✨Voorstelrondjes

Stel jezelf regelmatig voor. Er zijn weinig volgers die al jouw eerdere berichten gaan teruglezen (oke er zullen vast wel zulke fanatieke mensen tussen zitten, but still). Degene die nieuw zijn aangehaakt willen jou ook leren kennen. Plaats daarom regelmatig een post waarin je je voorstelt of stories met leuke weetjes van jezelf en maak een waardevolle connectie met jouw volgers!

En ja, misschien zeg ik het vaak, maar het blijft waar. Mensen kopen van mensen, niet van bedrijven. Daarom is het zo zo belangrijk dat jouw doelgroep de kans krijgt om de echte jij te leren kennen, zodat zij, wanneer zij op zoek zijn naar het product of de dienst die jij aanbiedt, jij de eerste bent die in hun gedachten omhoog popt!

Dus ben jij klaar voor die persoonlijke social media strategie, maar kun je nog wel wat beeldmateriaal gebruiken? Laat mij je helpen! Samen gaan we ervoor zorgen dat jouw klanten niet meer om je heen kunnen.

Liefs, Denise

Recent Posts
denise branding fotografie-wat te doen met brandingfotos