3 tips voor jouw brandingshoot

 In Blogs

Hoe leuk! We gaan samen op pad om aan jouw personal branding te werken. Ik vind het altijd zo tof wanneer vrouwelijke ondernemers voor zichzelf durven te kiezen en willen knallen met hun bedrijf. Ongetwijfeld weet je al hoe belangrijk personal branding is voor de groei van je bedrijf en wat de waarde van goede personal brandingfoto’s is.

Nu heb je misschien al een brandingshoot geboekt of twijfel je nog en vind je het idee nog wat spannend. Dat is heel logisch, maar we gaan samen eerst de fotoshoot uitgebreid voorbereiden. Spanning en onzekerheid is dus absoluut niet nodig. Wel heb ik een aantal tips voor je die je helpen om nog relaxter de shoot in te gaan.

Hoe bereid je je voor op een brandingshoot

Tip 1: Bedenk goed wie je van dienst gaat zijn met deze foto’s

Vooraf ontvangen al mijn klanten een uitgebreide vragenlijst, met vragen over hun bedrijf, hun wensen en ideale klant. Ik wil je namelijk uitnodigen om eens goed te bedenken wie daadwerkelijk jouw ideale klant is (en dan bedoel ik niet heel simpel vrouwen tussen de 25 en 35). Bedenk eens goed wie jij het allerliefste als klant wil en waar jij blij van wordt. Probeer deze karaktereigenschappen zo uitgebreid mogelijk op te schrijven als jouw ideale klant en geef die persoon ook een naam. Bedenk vervolgens wat die persoon graag wil zien als hij/zij op jouw website of socials komt. Dan heb je zeker content waar jouw doelgroep blij van wordt en die gaat helpen om jouw bedrijf te laten groeien.

denise-branding-fotografie-3 tips-voor-jouw-branding-shoot

Tip 2: Poseren tijdens de shoot

Een mooi portret mag uiteraard niet ontbreken in een brandingshoot, maar continu moeten poseren en moeten lachen naar de camera kan erg vermoeiend zijn. Daarbij kan het wat stijfjes overkomen. Om wat meer te kunnen ontspannen hoef je absoluut niet altijd in de camera te kijken. Kijk eens om je heen, denk aan iets leuks, speel met je haar, doe een dansje. Juist die bewegingen zorgen voor een heel ontspannen resultaat en herken je jezelf veel beter in de foto’s

denise-branding-fotografie-3 tips-voor-jouw-branding-shoot

Tip 3: Ontspan en maak plezier

Natuurlijk, zo’n camera steeds op je gezicht kan wat ongemakkelijk en spannend zijn. Maar het is mijn persoonlijke missie om je met een goed gevoel naar huis te laten gaan. Dat je oprecht kunt zeggen dat je plezier hebt gehad en dat je niet kunt wachten om het eindresultaat te zien. Een fotoshoot mag dus wel een beetje spannend, maar moet vooral leuk zijn! Als je het naar je zin hebt, straal je dat ook uit op de foto. Een kleine twinkeling in je ogen, een oprechte lach. En dat zijn de dingen die mensen ook opvallen. Doe daarom tussendoor eens lekker gek, laat die spanning vieren en geniet van mijn uberslechte grappen waarvan ik hoop dat je daarom moet lachen. Het hoeft lang niet altijd mega serieus te zijn. Juist dat spontane zorgt voor de kick ass foto’s waar jij naar op zoek bent.

denise-branding-fotografie-3 tips-voor-jouw-branding-shoot

Uiteraard is het mijn taak om jou op je mooist op de foto te zetten, maar als je deze tips toepast, dan zul je merken dat de brandingshoot veel leuker zal zijn. En dat ga je echt terugzien op de foto’s.

Recent Posts
brandingshoot Strijp-s-Eindhoven